Η μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος αποτελεί μια διαδεδομένη τεχνική τα τελευταία χρόνια.

Στην περίπτωση του προσώπου με μικρές ενδοδερμικές εγχύσεις υλικού πλούσιου σε υαλουρονικό οξύ (2.5-3.5%), βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία επιτυγχάνεται η ανάπλαση του προσώπου και η ουσιαστική βαθιά ενυδάτωση του. Πριν την έγχυση εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στην περιοχή του προσώπου-λαιμού ώστε η εφαρμογή να είναι τελείως ανώδυνη.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια γλυκοπρωτείνη του δέρματος με ισχυρή δεσμευτική ικανότητα στο νερό. Με την πάροδο των ετών το υαλουρονικό οξύ χάνεται και μαζί του η απαραίτητη υγρασία του δέρματος που το καθιστά σφριγηλό και νεανικό. Με τη μεσοθεραπεία χορηγούμε εξωγενώς το χαμένο υαλουρονικό οξύ με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πιο λαμπερό, ενυδατωμένο και νεανικό.

Η μεσοθεραπεία σώματος εφαρμόζεται σε στοχευμένες περιοχές σε οποιαδήποτε μέρος του σώματος επιθυμούμε. Το μίγμα που χορηγείται περιέχει λιπολυτικές ουσίες που συμβάλουν στη μείωση του τοπικού πάχους αλλά και ουσίες που συμβάλουν στην αναδόμηση της επιδερμίδας και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.