Η αφαίρεση ενός τατουάζ αντιμετωπίζεται από τον Δερματολόγο αναλόγως με τις χρωστικές που χρησιμοποιήθηκαν, το μέγεθος του τατουάζ και το σημείο που βρίσκεται, σε συνδυασμό με τον έλεγχο απόκρισης του δέρματος στη θεραπεία. Από τους παραπάνω παράγοντες που προκύπτουν μετά από κλινική εξέταση, κρίνεται ο αριθμός των συνεδριών.

Η πιο δημοφιλής, ασφαλής, αποτελεσματική και σύγχρονη μέθοδος για την αφαίρεση του τατουάζ την οποία εφαρμόζει ο Δερματολόγος Πάττας Γεώργιος, είναι το laser Candela Q-switch. Η διαδικασία διενεργείται με ακρίβεια και με ελάχιστο πόνο χάρη στο εξελιγμένο ψυκτικό σύστημα που διαθέτει και το οποίο απομακρύνει εντελώς την θερμική ενέργεια από το δέρμα. 

Το laser παράγει έναν υψηλής ενεργείας παλμό φωτός, ο οποίος μεταφέρει επιλεκτικά ενέργεια σε συγκεκριμένα μόρια του δέρματος. Τα μόρια της χρωστικής απορροφούν την ενέργεια και θερμαίνονται για κλάσματα δευτερολέπτου. Η χρωστική ουσία διασπάται σε κοκκία χρώματος τα οποία απορροφώνται προοδευτικά μέσω φυσιολογικών μηχανισμών του σώματός μας σε βάθος 4 εβδομάδων. Ο παλμός του φωτός αφήνει ανεπηρέαστους τους όμορους ιστούς.

Πριν από τη διαδικασία αφαίρεσης, χρησιμοποιείται τοπικά αναισθητική κρέμα για 30 – 60 λεπτά.

Η αφαίρεση τατουάζ με τη χρήση laser πραγματοποιείται ήδη μία 20ετία και θεωρείται ασφαλής.

Μετά τη θεραπεία,για την αποφυγή παρενεργειών, ο Δερματολόγος χορηγεί αναπλαστικές κρέμες, ενώ δίνει οδηγίες για την αποφυγή επιμολύνσεων και απαγόρευση της έκθεσης σε νερό για μία έως δύο ημέρες. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι το άτομο που βρίσκεται σε θεραπεία αφαίρεσης τατουάζ δεν πρέπει να εκθέτει το συγκεκριμένο σημείο σε ηλιακή ακτινοβολία διότι κινδυνεύει να αλλοιωθεί μόνιμα το χρώμα στο δέρμα της περιοχής.

υ