Το Botox αποτελεί τη συχνότερη και πιο διαδεδομένη θεραπεία αντιγήρανσης για τη μείωση των ρυτίδων.Συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων ανάμεσα στα φρύδια(μεσόφρυο),στο μέτωπο,στην περιοχή γύρω από τα μάτια(πόδι της χήνας),περιστοματικά και στο λαιμό.Το botox είναι η εμπορική ονομασία της βοτουλινικής τοξίνης.

Πρόκειται για μια ανώδυνη, γρήγορη διαδικασία, που διενεργείται με ένεση απευθείας πάνω στον μιμικό μυ, με στόχο να μειωθεί η συσπαστικότητά του, να χαλαρώσει και το δέρμα και επομένως, οι ρυτίδες προσώπου.

Ενώ ο αριθμός των θεραπειών με Botox μπορεί να είναι απεριόριστος ο Δερματολόγος οφείλει να εφαρμόζει πρωτόκολλο εφαρμογών το οποίο συνήθως περιλαμβάνει: Τρεις εφαρμογές το χρόνο για τα δύο πρώτα έτη, δύο εφαρμογές για τα επόμενα δύο έτη και ετήσια εφαρμογή συντήρησης για τα επόμενα χρόνια, ώστε το πρόσωπο να κρατιέται σφριγηλό χωρίς να υπάρχουν αντιαισθητικά και αφύσικα αποτελέσματα.

Μετά την εφαρμογή του Botox,το φάρμακο αρχίζει να δρά σταδιακά και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα από την έγχυσή του εμφανίζεται σε 15 ημέρες. Έτσι επιτυγχάνεται ένα αρμονικό αποτέλεσμα που εξαλείφει τη φθορά του χρόνου χωρίς απότομες αισθητικές αλλαγές.

Το Botox εφαρμόζεται χωρίς παρενέργειες εδώ και 40 περίπου χρόνια από την ιατρική. Η χρήση του είναι ασφαλής στα χέρια έμπειρου Δερματολόγου.

Η διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί έως 15 λεπτά αναλόγως με τα σημεία της εφαρμογής και τα αποτελέσματά της διαρκούν 4 με 6 μήνες.

Ο ιατρός κ.Πάττας Γεώργιος εξειδικεύεται στην εφαρμογή του botox μετά από πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει.