Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοπρωτείνη του δέρματος με υψηλή δεσμευτική ικανότητα σε νερό (1 μόριο υαλουρονικού οξέος δεσμεύει 6 μόρια νερού). Με την πάροδο της ηλικίας η συγκέντρωσή του στο δέρμα σταδιακά μειώνεται.

Το υαλουρονικό οξύ σε υψηλές συγκεντρώσεις (18-23%), διασταυρωμένο και μη, χρησιμοποιείται ευρέως για την κάλυψη του ελλείμματος στις ρινοπαρειακές αύλακες, στις ρυτίδες του καπνιστού (smoker lines), στις ρυτίδες θλίψεως (marionette lines) ,στα ζυγωματικά (volume), στα χείλη και γενικά όπου παρατηρείται μείωση του επιθυμητού όγκου.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα απολύτως ασφαλές υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες. Ο ίδιος ο οργανισμός του ανθρώπου παράγει υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται από τον οργανισμό  8 με 14 μήνες μετά την έγχυσή του. Η εφαρμογή του από τον Δερματολόγο γίνεται αφού πρώτα μελετά και εντοπίζει τις ατέλειες, σχεδιάζει τις γραμμές εφαρμογής ώστε να μη δημιουργηθούν ασυμμετρίες και το εγχύει στα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση.

Πριν από την εφαρμογή του, που γίνεται στο ιατρείο, χρησιμοποιείται μια ειδική αναισθητική κρέμα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και άμεσο. Ο ιατρός κ. Πάττας Γεώργιος εξειδικεύεται στην εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος σε όλες τις περιοχές του προσώπου μετά από πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει.