Το Laser Fraxel είναι η σύγχρονη τεχνολογία του laser  για την εξάλειψη των ουλών της ακμής, των ρυτίδων γύρων από τα μάτια, των καφέ κηλίδων της ηλικίας (γεροντικές κηλίδες) και των πανάδων. Χρησιμοποιείται επίσης για την αναζωογόνηση του δέρματος στο στήθος, στο λαιμό και τα χέρια.

Το Laser Fraxel είναι κλασματικού τύπου laser που διαπερνά βαθιά επιλεγμένες περιοχές του δέρματος αφήνοντας  άθικτο τον περιβάλλοντα ιστό. Αυτό επιτυγχάνεται με τις χιλιάδες μικροσκοπικές microthermal ζώνες επεξεργασίας του laser fraxel.

Ο  Δερματολόγος, σχεδιάζει μαζί σας το πλάνο θεραπείας έτσι ώστε σε 3 έως 5 επισκέψεις να γίνει στόχευση του συνόλου της επιφάνειας του δέρματος του προσώπου. Η κάθε επίσκεψη θα πρέπει να απέχει χρονικά από την επόμενη, 2 με 4 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και συνεχώς βελτιώνονται, με το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα να εμφανίζεται στο τέλος του τριμήνου.

Η θεραπεία γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Μετά την εφαρμογή της, το δέρμα για έως και μία εβδομάδα μετά έχει πιο ροζ τόνο όπως αυτό του ηλιακού εγκαύματος. Σταδιακά το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει καθώς το νέο δέρμα αντικαθιστά το «παλαιό». Το ξεφλούδισμα μοιάζει με αυτό του  δευτερεύοντος ηλιακού εγκαύματος, αλλά δεν προκαλεί πόνο. Επίσης, μετά τη θεραπεία προκαλείται ελαφρά διόγκωση που εξαφανίζεται το αργότερο σε 3 ημέρες. Τα σημάδια αυτά δείχνουν ότι το δέρμα θεραπεύεται σε βάθος και αναγεννάται.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο και το άτομο μπορεί να επιστρέψει 1 ή 2 ημέρες μετά στην καθημερινότητα και την εργασία του.