Η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ανδρών και γυναικών. Συμβάλλει στη διατήρηση του δέρματος χωρίς σημάδια και ουλές. Αφαιρεί τις τρίχες από το πρόσωπο, τις μασχάλες, το μπικίνι, τους γλουτούς, τα πόδια, τη κοιλιά, την μέση και την πλάτη.

Η αποτρίχωση είναι πιο εύκολη και αποτελεσματική σε άτομα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, και σκούρο χρώμα τρίχας, διότι το Laser στοχεύει στην μελανίνη του δέρματος. Είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί η σκουρόχρωμη τρίχα που βρίσκεται σε ανοιχτού χρώματος επιδερμίδα.Απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες όταν οι τρίχες είναι ανοιχτόχρωμες ή όταν είναι πολύ λεπτές.

Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωση με laser είναι:

  • Η ακρίβεια της θεραπείας,στοχεύοντας μόνο τους θύλακες των τριχών και αφήνοντας ανέπαφο το περιβάλλον δέρμα.
  • Η ταχύτητα της θεραπείας καθώς σε κάθε παλμό του Laser καταστρέφονται πολλοί θύλακες ταυτοχρόνως. Έτσι μία πολύ μικρή περιοχή μπορεί να χρειάζεται θεραπεία μερικών μόνο λεπτών, ενώ για πολύ μεγάλες περιοχές όπως τα πόδια ή η πλάτη στους άντρες μπορούν να χρειαστούν περίπου 45 λεπτά.
  • Παρέχει μόνιμα αποτελέσματα διότι το Laser στοχεύει στο σημείο γένεσης της τρίχας και με τον τρόπο αυτό ο κύκλος της ζωής της ελαχιστοποείται και γίνεται πιο αδύναμη. Έτσι μετά το πέρας της θεραπείας χρειάζεται μόνο μία επαναληπτική συνεδρία σε μακρά χρονικά διαστήματα για τη διατήρηση του αποτελέσματος .
  • Αφήνει το δέρμα μαλακό, χωρίς τραυματισμούς όπως συμβαίνει με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Στο Δερματολογικό Ιατρείο «DERMALAB», χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικών τύπων Laser , σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος και το σημείο αποτρίχωσης.

Το Laser Candela GentleLase Alexandrite θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αποτρίχωσης με laser, ιδανική για όλες τις περιοχές προσώπου και σώματος. Εκπέμπει μονοχρωματικό φως στα 755nm το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας  και μετατρέπεται σε θερμότητα που καταστρέφει τον θύλακά της. Το Laser Alexandrite είναι ιδανικό για πιο  ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και σκούρες έως καστανές τρίχες καθώς η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την απορρόφησή του από τη μελανίνη της τρίχας. Στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία, χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα στη γύρω περιοχή, ενώ προσφέρει αποτέλεσμα μακροχρόνιας διάρκειας στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Τo Candela Nd: Yag laser  εκπέμπει στα 1064nm, το μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης από οποιοδήποτε άλλο Laser και εγγυάται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, με λιγότερες συνεδρίες, ακόμα και αν ο θύλακας της τρίχας είναι βαθύτερα, στα όρια του δέρματος. Η δέσμη του laser απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα στη γύρω περιοχή. Εφαρμόζεται χωρίς περιορισμό από τον φωτότυπο του δέρματος, ή από το μαύρισμα, με ασφάλεια όλους τους μήνες του έτους.